מירון. הבשורה הקשה על פטירתו הפתאומית של אב"ד קארלסבורג הגה"צ רבי יחזקאל ראטה זצוק"ל בהימלאו 86 שנה, היכתה באבל את עולם התורה ואת מוסדות שטפנשט עמם שמר על קשר קרוב.
נפשו של אב"ד קארלסבורג היתה קשורה כל ימיו לציון הרשב"י במירון ושם בילה שנים רבות מתוך לימוד ותפילה ודבקות עמוקה.
בשיחת קודש שערך הרה"ג אברהם יעקב סלמון שליט"א רב דקהל שטפנשט עם אב"ד קארלסבורג, ניכרה חביבות גדולה של הגאון המנוח זצוק"ל, כלפי מי שנושא את נר צדיקי שטפנשט ומפיץ את אורם בעולם. במהלך שיחתם האישית, חשף אב"ד קארלסבורג בפני הרב משטפנשט, כי יום הולדתו היתה כ"ג אדר והנה עתה, ביום פטירתו, הושלמו ימיו ושנותיו כמאמר חז"ל. באותה שיחה שיתף אב"ד קארסלבורג סיפורים מדהימים מתקופת צעירותו ברומניה שם נולד בעיירת טמישווארה בשנת תרצ"ה, בה גדל ולמד ועשה חיל, עד שעזב בתחילה לארץ ישראל ובהמשך לארה"ב. חייו היו לשלל מידי המרצחים הנאצים, כאשר בפקודת אדמו"ר הרה"ק רבי יואל מסאטמאר זי"ע הם לא עברו להונגריה בתקופת השואה ונשארו להתגורר בטמשיווארה, שנשארה בשליטת הממשל הרומני ולא הוכחדו על ידי הנאצים.
בעלותו ארצה, למד תחת ידי הגאב"ד הרמ"א פריינד זצוק"ל והאדמו"ר הגרי"מ דושינסקיא זצוק"ל ואף שימש בהוראה תחת ידי הראב"ד הגאון רבי ישראל יצחק רייזמן זצ"ל, אולם בשנת תשל"ב הוא נקרא על ידי האדמו"ר הרה"ק רבי יואל מסאטמאר זי"ע לארה"ב, שם החל לשמש כדיין בבורו פארק והתפרסם כפוסק בעל שיעור קומה.
באותה תקופה פתח את בית המדרש 'קארלסבורג' שבראשו עמד ועד מה מהרה התפרסם כאב"ד קארלסבורג. בשנותיו בארה"ב גם עמד בקשר קרוב עם הגאון האדיר רבי משה פיינשטיין זצוק"ל.
הקשר המיוחד שלו עם הרשב"י היה לסמל ולדוגמה כאשר מדי שנה היה מבקר במירון, שם אף רכש דירה לעצמו ובילה שם ימים רבים בתקופת ההילולא בל"ג בעומר ובתקופת ימי השובבי"ם הקדושים.
במירון גם פגש את הרב משטפנשט שליט"א ובמכתב אישי נדיר שכתב בשנת תשע"ו, הוא כתב לכבוד הרה"ג אברהם יעקב סלמון שליט"א רב דקהל שטפנשט וספרו המיוחד בענייני חלאקה במירון ל"ג בעומר:
"שעשה רב פעלים לתורה ולתעודה, לעשו נייחא לנפש צדיק הרה"ק משטפנשט נ"ע, וזכר צדיק לברכה, שכל מי שעושה זכר לצדיק מתברך.
"ועתה הראה נפלאות במה שליקט מכל המקומות עד מקורן ושורשן בענין מנהגי התגלחת לתינוק שהגיע לגיל ג' שנים בקברו של רשב"י זי"ע אשר המליץ בעד ישראל כי לא תשכח מפי זרעו וידוע מה שכתב רבינו הגדול זי"ע בתשובות 'דברי יואל' סי' כ"ז, דמהראוי לעשות כן מכיון דהמנהג בארץ ישראל משנים קדמוניות לגלח הבנים בל"ג בעומר במירון, דכן נהג האר"י זצלה"ה יעיי"ש.
"ובפרט בזמן התיגלחת, אז נכנס התינוק לחלק הקדושה, ואולי לזה קוראין אותו 'חלקה', מלשון חלק-ה'.
"ועל כן ברכתי תעלה שיזכה להמשיך בעבודת הקדוש לזכות את הרבים וזכות מצדיקי רבים ככוכבים יגן בעדו להיוושע בכל משאלותיו בשפע רב לטובה ולברכה אמן סלה ועד".
זכר צדיק לברכה, תנצב"ה.