בוטושאן. אנדרטה מזהב, הנושאת את דמותו של הפרופ' היהודי, ראובן פוירשטיין ז"ל, יליד העיירה, הוצבה בעיר בוטושאן במהלך החגים. האנדרטה הוצבה בתיכון הפדגוגי בבוטושאן.
הצבת האנדרטה הגיעה אחרי החלטה שהתקבלה בעיריית בוטושאן, להנציח את שמו ואת זכרו של הפרופ' היהודי, יליד העיירה, שייסד שיטה חינוך שנקראת על שמו וזכתה לפופולאריות בכל חלקי העולם.
ראש העיר בוטושאן, כוסמין אנדריי, השתתף במעמד המיוחד והעביר את ברכתו לאירוע תוך מתן דגש על חיזוק הקשר עם הקהילה היהודית המקומית.
באירוע השתתפו דמויות חשובות רבות, ביניהן: מריצ'יקה חיימוביץ', מבכירות השיטה של הפרופ' ברומניה, ניסטור בצ'יה, ד"ר לפסיכולוגיה מאנגליה, ד"ר אוטיליה טודור, מיישמת השיטה ברומניה ומנהלת המכון בברשוב, פרופ' מקלוז'-נאפוקה\ יאשי וסיביו המלמדים את השיטה כיום.
בנו של הפרופ', הרב ד"ר רפאל פוירשטיין, הגיע למעמד כאורח הכבוד בטקס בהיותו משמש כנשיא מכון פוירשטיין הנוכחי שציין את נתוני שיטת פוירשטיין שכבשו את העולם.
לדבריו "שיטת פוירשטיין חדרה ללמעלה מארבעים מדינות בהצלחה, אבל ברמה האישית, הכניסה הרשמית של השיטה ומורשתו של אבי פרופ' פוירשטיין לעיר הולדתו, ממנה נאלץ לברוח בשואה, היתה בשבילי סגירת מעגל מרטיטה".
הפרופ' האב, ראובן פוירשטיין, ברח מרומניה בגיל 23 בשנת 1944, כשסכנת מוות מיידית איימה עליו על רקע מלחמת עולם השניה והאנטישמיות הרומנית, התפרסם בהמשך כמחולל שיטת חינוך מהפכנית ומייסד מכון פוירשטיין הפועל ב-40 מדינות ומשמש כמרכז לחינוך, טיפול ומחקר בינלאומי. השיטה דוגלת ברעיון ייחודי של זיהוי הפוטנציאל האנושי ויכולת הלמידה של כל אחד ואחת כנקודת זינוק והצלחה בתחומי החיים.
הצבת האנדרטה בעיר בוטושאן אכן מהווה סגירת מעגל מרגשת, הן עבור ההיסטוריה היהודית-רומנית והן עבור הקהילה היהודית המקומית המתפתחת במקום.