מאוקראינה לפולין. הושלם מסע הישועות הגדול של מוסדות שטפנשט, מסע שחצה מדינות אוקראינה ופולין, בשבוע האחרון.
"מראות ורשמים שלא נוכל לשכוח לעולם" מסכמים משתתפי המסע בסיפוק גדול.
המסע המיוחד החל בקברו של רבי שלום שכנא, הטמון בפרובישט, אשר ממנו יתד ופינה לסגולה הנודעה בישראל, לשבת של שמחה וישועה.
"כך זכינו לערוך את הסגולה המופלאה הנפוצה בישראל, על קברו של הצדיק עצמו, כפי שמקובל בחצרות החסידים: מי שרוצה לזכות לשבת שמחה, שידבר מזקני הגדול רבי שלום מפרובישט זצוק"ל. במשך שעה ארוכה שחנו אודותיו על קברו הקדוש והיה זה מרגש במיוחד".
משם המשיכו נוסעי המסע לפאסטוב, לקבר רבי אברהם המלאך, "שם הרעשנו שמים בתפילות על נכדי הצדיק בית שטפנשט וכל בית ישראל, שיצליחו בכל מעשיהם".
משם הגיע המסע לז'יטומיר, לאירוח כיד המלך בשבת קודש. "היה זה שבת מעין עולם הבא, אי אפשר לתאר את ההתרגשות ואת השמחה, שבקעה רקיעים. צריך גם לומר כמה מילים על המקום ועל האירוח, שהיה מפואר והוכן במיוחד לכבודינו".
משם המשיכו נוסעי המסע למז'יבוז' לקברו של מרנא אור שבעת הימים, הבעל שם טוב הקדוש ומשם לברדיטשוב לקברו של סנגורן של ישראל הרה"ק רבי לוי יצחק מברדיטשוב. "קבר הבעל שם טוב, קבר רבי לוי יצחק מברדיטשוב, מה אפשר להסביר? הקדושה הורגשה בחלל האוויר, התפילות וההשתוקקות הבעירה את לב כל המשתתפים" הם מסכמים.
משם המסע המשיך ללבוב, "בלבוב פקדנו את בית העלמין בו טמון רשכבה"ג החכם צבי, שלדאבונינו נחרש לחלוטין ורק מצבה שהוקמה על ידי ארגון אהלי צדיקים גדר אבות של הרב ישראל מאיר גבאי נשארה שם לזכרון".
משם המשיכו הנוסעים לעיירה הקדושה בעלז, לקברם של צדיקי חצר הקודש בעלז. ומשם פנו נוסעי המסע למעבר הגבולות של אוקראינה פולין והגיעו לליז'ענסק, "היינו מראשוני הפוקדים את קבר רבי אלימלך מליז'נסק, ביום ההילולא הראשון באדר א', היתה זו זכות מיוחדת להשתתף בהילולת הרה"ק רבי אלימלך מליזנסק, בכ"א אדר א', בשעה שרוב ככל הפוקדים מגיעים בכ"א אדר ב'. הרעשנו תפילות ובקענו רקיעים לישועת הכלל והפרט ובטוחים אנו כי בוודאי ניוושע".
המשתתפים מסכמים ומאחלים שנזכה ש"זכות הצדיקים תגן עלינו וימליצו טוב בעדנו, לטוב לנו עד עולם"!